Καλέστε μας: +30 210 9889421
Palmos
Αρχική Σελίδα
Καλέστε μας +30 210 9889421 Viber +30 6985690227 Επικοινωνία
ΑΙΓΥΠΤΟΣ 8ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 8ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αναχωρήσεις: 27/10
Οκτ 8 ημέρες
ΑΠΟ 1.840 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

28H ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Διάρκεια: 8 ημέρες

Αναχώρηση: 27/10 – Επιστροφή:  03/11 

Κάιρο – Αλεξάνδρεια –  Πυραμίδες – Σφίγγα – Νέο Εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο – αγορά του Αλ Χαλίλι –  Αλεξάνδρεια –Κρουαζιέρα Νείλου – Ασουάν – Λούξορ – κοιλάδα των Βασιλέων

Το ταξίδι στην Αίγυπτο σας μεταφέρει σε μια χώρα όπου το νερό έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει την άγονη έρημο σε ένα παγκόσμιο θαύμα. Κάποτε γνωστή ως «Μαύρη Γη», η Αίγυπτος απλώνεται σε ένα αχανές αμμώδες τοπίο, το οποίο ζωντανεύει χάρη στον θρυλικό Νείλο, τον μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου. Πηγή ζωής για ολόκληρο τον πολιτισμό της, ο Νείλος γονιμοποίησε τη γη, επέτρεψε την άνθηση της αυτοκρατορίας των Φαραώ και άφησε ανεξίτηλα ίχνη ενός μοναδικού παρελθόντος.

Καθώς διασχίζει τη χώρα από νότο προς βορρά, περνά από ιστορικές πόλεις και εμβληματικά μνημεία, με κορυφαίο σημείο την επιβλητική πρωτεύουσα, το Κάιρο. Ξεχωριστή θέση κατέχει και η Αλεξάνδρεια, η θρυλική πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ένα σπουδαίο σταυροδρόμι πολιτισμών και πνευματικότητας, όπου άνθισε η Χριστιανική Θεολογία και η ελληνιστική παράδοση.

Η Αίγυπτος είναι ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο: μυθολογία, αρχαιολογία, ζωντανή φύση και σύγχρονος ρυθμός συνυπάρχουν σε μια εμπειρία μοναδική. Από τους ναούς και τις πυραμίδες έως τις ζωντανές πόλεις και τις όχθες του Νείλου, ξεδιπλώνεται μπροστά σας ένα ανεξάντλητο παρελθόν γεμάτο μυστήριο, σοφία και μεγαλείο. Ζήστε ένα αξέχαστο ταξίδι!

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο
(ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ)
Δίκλινο / Τρίκλινο 1.840 €
Μονόκλινο 2.330 €
  • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με έκπτωση 100€ ανά άτομο για έγκαιρη εγγραφή.

Πρόγραμμα ημερών

1 1η ημέρα: Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Η γη των Φαραώ και του Νείλου συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως, με το Κάιρο να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, με περισσότερους από 25 εκατομμύρια κατοίκους.

Άφιξη στο Κάιρο, όπου μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση στο Κάιρο.

2 2η ημέρα: Κάιρο, Πυραμίδες, Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην πόλη με τους χίλιους μιναρέδες, το πολύβουο Κάιρο. Θα μεταβούμε στην περιοχή της Γκίζας όπου απλώνεται ένας κόσμος  γοητευτικός, μυστηριώδης, συναρπαστικός, που κατόρθωσε να περάσει στην αιωνιότητα. Πρώτος μας σταθμός οι Πυραμίδες της Γκίζας, το παλαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, και επίσης το μόνο που υφίσταται μέχρι σήμερα. Θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου καθώς και την αινιγματική Σφίγγα με κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο. Θα δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής του πάπυρου αλλά και των αρωμάτων της αρχαίας Αιγύπτου.

Συνεχίζουμε στο εντυπωσιακό Αιγυπτιακό Μουσείο (Grand Egyptian Museum – GEM), το νέο πολιτιστικό ορόσημο της Αιγύπτου και ένα από τα σημαντικότερα μουσειακά έργα παγκοσμίως. Σε προνομιακή θέση, κοντά στο οροπέδιο της Γκίζας και με μοναδική θέα προς τις Πυραμίδες, το μουσείο αποτελεί ένα αριστούργημα σύγχρονης αρχιτεκτονικής που συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα γνωρίσουμε έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους του κόσμου, αφιερωμένο αποκλειστικά στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό. Οι εντυπωσιακές αίθουσες φιλοξενούν χιλιάδες ανεκτίμητα εκθέματα, αγάλματα, σαρκοφάγους, κοσμήματα και αντικείμενα καθημερινής ζωής που αφηγούνται την ιστορία ενός από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας.

Το μουσείο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης, συνδυάζοντας σύγχρονες τεχνολογίες, διαδραστικές παρουσιάσεις και πρωτοποριακές εφαρμογές, επιτρέποντας στον επισκέπτη να ταξιδέψει μέσα στους αιώνες και να ανακαλύψει τα μυστικά των Φαραώ. Η επίσκεψή μας στο GEM αποτελεί αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες εμπειρίες του ταξιδιού, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γνωριμία με τον πλούτο, την τέχνη και τη διαχρονική κληρονομιά της αρχαίας Αιγύπτου. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο περίφημο Χαν Ελ Χαλίλι, το ιστορικό παζάρι του Καΐρου και μία από τις πιο φημισμένες αγορές της Ανατολής. Ένας πραγματικός λαβύρινθος από στενά σοκάκια, πολύχρωμα καταστήματα και παραδοσιακά εργαστήρια, όπου η ατμόσφαιρα της παλιάς Αιγύπτου παραμένει ζωντανή εδώ και αιώνες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και αγορές. Ανάμεσα σε αρώματα μπαχαρικών, πολύχρωμα υφάσματα, χειροποίητα κοσμήματα, παραδοσιακά αντικείμενα, αρωματικά έλαια και αναμνηστικά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον αυθεντικό παλμό της πόλης και να δοκιμάσουν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες, όπως επιτάσσει η παράδοση των ανατολίτικων παζαριών.

Το Χαν Ελ Χαλίλι αποτελεί όχι μόνο έναν παράδεισο αγορών, αλλά και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία συνάντησης πολιτισμών, εικόνων και ήχων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3 3η ημέρα: Κάιρο – Αλεξάνδρεια

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Αλεξάνδρεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, και  είναι γενέτειρα δεκάδων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και χάρη στο λιμάνι της εξελίχθηκε γρήγορα σε μία από τις επιφανέστερες εστίες πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνική παροικία, η οποία βρίσκεται γύρω το παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που ιδρύθηκε από τον Ευαγγελιστή Μάρκο. Στην ίδια γειτονιά, στον Ι. Ν. του Αγίου Σάββα υπάρχει η στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη από τους Ρωμαίους. Εδώ αναπτύχθηκε η ελληνιστική φιλοσοφία, εδώ μεταφράστηκε η Παλαιά Διαθήκη στην ελληνική γλώσσα, διαμορφώθηκε η χριστιανική θεολογία και ξέσπασαν οι αιματηρές θεολογικές διαμάχες, που προκάλεσαν τα πρώτα σχίσματα. Εδώ θα δούμε το σπίτι που έζησε ο Κωνσταντίνος Καβάφης τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του. Το φρούριο του Μαμελούκου Σουλτάνου Καγίτ Μπέη στην προκυμαία φτιάχτηκε από τα ερείπια του φάρου. Κατασκευάστηκε προκειμένου να καθοδηγεί τα πλοία με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αντανακλούσε τη λάμψη μιας μεγάλης φωτιάς ενώ την ημέρα ύψωνε στον ουρανό μια μεγάλη στήλη καπνού. Αυτός ήταν ο πρώτος φάρος στον κόσμο και παρέμεινε στη θέση του για 1500 χρόνια. Η περιήγησή μας θα συμπεριλάβει επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ένα εκπληκτικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Στα Ελληνικά νεκροταφεία θα σταθούμε στους τάφους των επιφανών Ελλήνων της Αλεξάνδρειας, όπως του Κ. Καβάφη, της οικογένειας Αβέρωφ, Ράλλη και άλλων. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια αναχώρηση για το Κάιρο.

4 4η ημέρα: Κάιρο – Ασουάν – μικρό και μεγάλο φράγμα – νήσος Φιλών - Νουβιακό χωριό (προαιρετικά)

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ασουάν. Άφιξη και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας.

Γνωστός και ως «Μπλε καρδιά της Αιγύπτου», ο Νείλος είναι μία ιστορία από μόνος του. Χάρη στις πλημμύρες του, ήκμασε ένας ολόκληρος πολιτισμός, ενώ ένα σπάνιο φυτό στις όχθες του, ο πάπυρος, ήταν η αφορμή για τη γραφή, όπως την ξέρουμε σήμερα. Με απλά λόγια, ο Νείλος είναι μια ατέλειωτη ιστορία.

Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεχίζουμε με πλοιάρια για τη Νήσο των Φιλών, όπου θα θαυμάσουμε τον πολύ καλά διατηρημένο αρχαίο ναό. Αρχικά το νησί, λόγω της ιερότητας του ήταν άβατο, ενώ ο ναός στην σημερινή σωζόμενη του μορφή ανακατασκευάστηκε από τους Πτολεμαίους κατά την  ελληνιστική περίοδο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο όπου θα έχουμε γεύμα. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια προαιρετική βόλτα με πλοιάριο στο περίφημο  Νουβιακό χωριό όπου θα δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν βόλτα με καμήλες προαιρετικά κατά μήκος του Νείλου.  Επιστροφή στο Ασουάν.  Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

5 5η ημέρα: (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ) Ασουάν – Κομόμπο – Έντφου

(Ενδεικτική τιμή: 120 €, ανάλογα τη συμμετοχή)

Εάν το πρόγραμμα της κρουαζιέρας το επιτρέπει χρονικά, σας προτείνουμε να λάβετε μέρος σε μία προαιρετική οδική εκδρομή με προορισμό έναν από τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου, το Αμπού Σιμπέλ, 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ασσουάν και 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Σουδάν. Το Αμπού Σίμπελ είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου και αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη. Βρίσκεται στη νότια Αίγυπτο, στη δυτική όχθη της λίμνης Νάσερ, όπου μεταφέρθηκαν όταν αποφάσισε η κυβέρνηση της Αιγύπτου να δημιουργήσει τη λίμνη αυτή.

Ο Ραμσής Β΄ αφιέρωσε τον Μεγάλο Ναό στον εαυτό του και στους θεούς Φθα, Ρα-Χοράκτι και Άμμωνα-Ρα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν τέσσερα αγάλματα, 20 μέτρων το καθένα, που αναπαριστούν τον Ραμσή Β΄, καθισμένο με τα βασιλικά διαδήματα και το διπλό στέμμα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου. Ο Μεγάλος Ναός κατασκευάστηκε με απόλυτη αστρονομική ακρίβεια ως προς τον υπολογισμό των κινήσεων του ήλιου: κάθε πρωί φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου, ενώ δύο φορές τον χρόνο – 22 Φεβρουαρίου, ημέρα των γενεθλίων του Ραμσή Β΄ και 22 Οκτωβρίου, ημέρα της ανόδου του στον θρόνο – μια δέσμη φωτός του ανατέλλοντος ηλίου διεισδύει μέχρι το άδυτο του τυλιγμένου στο σκοτάδι ναού και φωτίζει τα πρόσωπα των αγαλμάτων. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά της αγάπης Αθώρ και στη γυναίκα του Ραμσή, Νεφερτάρι. Στον χώρο, έχουν γυριστεί σκηνές από διάφορα κινηματογραφικά έργα (π.χ. το «Έγκλημα στο Νείλο»), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου και την ηλιοφάνεια του τόπου, καθώς οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω στα Φαραωνικά μνημεία.

Επιστροφή στο πλοίο, γεύμα και πλεύση ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαΐδος προς τους Όμβους (Κομ Όμπο στα αραβικά). Θα επισκεφτούμε τον παραποτάμιο ναό που ανεγέρθηκε από την δυναστεία των Πτολεμαίων και αποτελεί άριστο δείγμα της ελληνικής γεωμετρίας.  Ο ναός είναι μοναδικός, όχι μόνο επειδή είναι αφιερωμένος σε δύο αντίθετες και αντιμαχόμενες θεότητες (Σόμπεκ και Ώρος), αλλά και καθώς τα κτίρια έχουν απόλυτη και τέλεια συμμετρία γύρω από τον κεντρικό άξονα. Θα δούμε επίσης ταριχευμένους κροκόδειλους, αλλά και μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων.

Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Απολλινόπολη (Εντφού), απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6 6η ημέρα: Έντφου - Έσνα - Λούξορ

Άφιξη στο Έντφου και επίσκεψη στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, κτισμένο από τους Πτολεμαίους κατά την ελληνιστική περίοδο, οι οποίοι τον ταύτιζαν με τον Απόλλωνα. Ήταν από τους πιο σημαντικούς θεούς της Αιγύπτου, είχε μορφή γερακιού, συμβόλιζε τον ουρανό και το φως και συνδεόταν μυθολογικά με τις δυναστείες των Φαραώ.

Οι επιγραφές στους τοίχους δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη γλώσσα, μύθους, και θρησκεία κατά την Ελληνιστική περίοδο της Αιγύπτου, αλλά και σημαντικές σκηνές από το “Ιερό Δράμα” της σύγκρουσης του Ώρου με τον Σηθ, το οποίο  οι Έλληνες συνέκριναν και ταύτιζαν με την μάχη του Δία με τον Τυφώνα. Γεύμα στο κρουαζιερόπλοιο. Πλεύση προς Λούξορ και πέρασμα από το κλειδί της Έσνα όπου ο Νείλος αλλάζει επίπεδο.   Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

7 7η ημέρα: Λούξορ - Κοιλάδα των Βασιλέων - Ναός της Χατσεπσούτ - Καρνάκ - ναός του Λούξορ

Πρωινό και ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Άμωνα Ρα στο Καρνάκ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σε έκταση χώρο λατρείας του αρχαίου κόσμου και η προσθήκη κτισμάτων διήρκησε μιάμιση χιλιετηρίδα. Θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, την οδό με τις κριόμορφες σφίγγες, την ιερή λίμνη κ.α.

Αναχώρηση για ξενάγηση στην Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη στη δυτική όχθη του Νείλου, όπου έχουν βρεθεί πάνω από εξήντα τάφοι, μεταξύ των οποίων και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Θα επισκεφτούμε τρείς από τους πιο καλά διατηρημένους τάφους και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες ταφικές τοιχογραφίες.

Συνεχίζουμε με τον τριώροφο Επιτάφιο Ναό της Χατσεπσούτ, μίας από τις πρώτες γυναίκες Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου (15ος αιώνας π.Χ.). Ο αριστουργηματικός ναός αντανακλά στο μέγιστο τις αρχιτεκτονικές αλλαγές τις περιόδου, αλλά και του ιδιαίτερου ρόλου και χαρακτήρα της βασίλισσας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους “Κολοσσούς του Μέμνωνος” ύψους 15μ., αγάλματα Φαραώ που η λαϊκή παράδοση συνέδεσε με τον μυθικό ήρωα του Τρωικού Πολέμου. Μετά το τέλος της ξενάγησης  μεταφορά και τακτοποίηση σε τοπικό ξενοδοχείο.

Το βράδυ, θα επισκεφθούμε τον φωταγωγημένο ναό του Λούξορ, ο οποίος ενώνεται μέσω του δρόμου με τις Σφίγγες με τον ναό του Καρνάκ και ήταν αφιερωμένος στην αναζωογόνηση της βασιλείας. Σε αυτόν τον εντυπωσιακό ναό, που δεν ήταν αφιερωμένος σε κάποια θεότητα, γινόταν για πάνω από μία χιλιετηρίδα οι στέψεις των Φαραώ.  Εδώ θα δούμε και την ανάγλυφη απεικόνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Φαραώ της Αιγύπτου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8 8η ημέρα: Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Λούξορ. Πτήση για Κάιρο και στη συνέχεια πτήση για Αθήνα.

Τι περιλαμβάνεται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Egypt Air
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων
  • Ασφάλεια ταξιδιού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (καλύπτει ταξιδιώτες έως 75 ετών)
  • Παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών, μια χειραποσκευή 8 κιλών συν ένα προσωπικό αντικείμενο
  • 3 νύχτες διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 5* στο Κάιρο με πρωινό
  • 3 νύχτες διαμονή σε Κρουαζιερόπλοιο 5* τοπικής κατηγοριοποίησης
  • 1 νύχτα σε ξενοδοχείο 5* στο Λούξορ
  • Ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στο Κάιρο
  • Ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια
  • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα
  • Δείπνο στο ξενοδοχείο του Λούξορ
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια-ξενοδοχεία
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Τοπικός έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός και υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας με ειδίκευση στον προορισμό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνεται

  • Βίζα Αιγύπτου: +30 €. Εκδίδεται και πληρώνεται κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο του Καΐρου.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: +30 € (πληρώνονται υποχρεωτικά τοπικά).
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τα κρουαζιερόπλοια που χρησιμοποιούμε είναι 5* τοπικής κατηγοριοποίησης. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ποταμόπλοια μικρότερα, πιο απλά, χωρίς την πολυτέλεια και τις ανέσεις που προσφέρουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια της θάλασσας. Διαθέτουν σαλόνι, μπάρ, υπαίθριο χώρο στο κατάστρωμα, μικρή πισίνα και ξαπλώστρες.
  • Τα τρίκλινα στα ξενοδοχεία και στα κρουαζιερόπλοια είναι στην ουσία δίκλινα με προσθήκη έξτρα κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για 3 ενήλικες.
  • Τα γεύματα παρέχονται σε επιλεγμένα εστιατόρια που πληρούν τις προβλεπόμενες υγειονομικές προδιαγραφές.
  • Για τη συμμετοχή στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού. Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες ενδέχεται να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν δρομολόγιά χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προς το ταξιδιωτικό γραφείο, όπως για παράδειγμα σε στάση εργασίας ή απεργίας. Σε αυτή την περίπτωση το γραφείο μας δεν μπορεί να επέμβει στην αεροπορική εταιρεία, η οποία θα είναι υπεύθυνη να κατευθύνει και να προγραμματίσει εισιτήριο για τον τελικό προορισμό του ταξιδιώτη. Σε περίπτωση διανυκτέρευσης, η διαμονή σε ξενοδοχείο επιβαρύνει τον πελάτη, ο οποίος έχει το δικαίωμα να αιτηθεί αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία.
  • Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας στα αεροδρόμια παγκοσμίως, παρατηρούνται κάποιες φορές καθυστερήσεις στην έγκαιρη παραλαβή των αποσκευών. Προτείνουμε να έχετε στην χειραποσκευή σας κάποια είδη άμεσης ανάγκης για την περίπτωση μη έγκαιρης παραλαβής της αποσκευής σας. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της αεροπορικής εταιρείας και οφείλει να σας αποστείλει την αποσκευή σας. Ο εκάστοτε αρχηγός του ταξιδιού μπορεί μόνο να σας βοηθήσει και να σας κατευθύνει, όμως δεν είναι υπεύθυνος εκείνος ή το γραφείο μας για το αποτέλεσμα της διαδικασίας.
  • Οι τιμές δύνανται να αναπροσαρμοστούν συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά μεταβολών συναλλαγματικών ισοτιμιών, αύξησης ναύλων, επιβολής νέων φόρων ή τελών από κρατικούς φορείς, καθώς και αύξησης του κόστους καυσίμων (επίναυλος καυσίμων), ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτων συνθηκών, όπως γεωπολιτικές εξελίξεις ή πολεμικές συγκρούσεις. Σε περίπτωση τέτοιας αναπροσαρμογής, ο ταξιδιώτης υποχρεούται να καλύψει τη σχετική διαφορά, σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής. Το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για τις ανωτέρω μεταβολές, καθώς αυτές οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες εκτός του ελέγχου του.
  • Η επιλογή θέσης στο αεροπλάνο δεν είναι πάντα εγγυημένη, εξαρτάται μόνο από την πολιτική της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας για τις «ομαδικές» κρατήσεις, η οποία διαφέρει από εκείνη των κρατήσεων σε «μεμονωμένα εισιτήρια». Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν πλέον την συγκεκριμένη επιλογή ακόμα και σε «ομαδικές» κρατήσεις, και παράλληλα δεν προσφέρουν καθόλου τη δυνατότητα τροποποίησης θέσης η οποία ορίζεται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα χωρίς τρόπο παρέμβασης από το γραφείο μας. Ενδεχομένως να πραγματοποιείται αλλαγή στο γκισέ της αεροπορικής κατά το ατομικό check in στο αεροδρόμιο, πάντα με βάση την εκάστοτε διαθεσιμότητα, χωρίς όμως αυτό να διασφαλίζεται. Σε κάθε περίπτωση, το γραφείο μας, πάντα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι ταξιδιώτες να κάθονται μαζί στις πτήσεις, ανά κράτηση, χωρίς χρέωση, όπου αυτό είναι εφικτό. Εφόσον το επιθυμείτε ρωτήστε μας για τους κανονισμούς που ακολουθεί η αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψετε ώστε να είστε ενήμεροι και να αποφεύγονται τυχόν παρεξηγήσεις.

Πτήσεις με Egypt Air

27/10 ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ MS 748 13:15 – 16:10
30/10  ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ  MS 082 05:15 – 06:40
03/11 ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΙΡΟ  MS 063 06:45 – 07:55
03/11 ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ  MS 747 10:10 – 12:15

Φωτογραφίες εκδρομής 3 φωτογραφίες

Προορισμοί της εκδρομής

Παρόμοιες εκδρομές

Επιλεγμένες βάσει προορισμού και περιόδου

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5* | 5ημ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Οκτ · Νοε
Δες την εκδρομή

Αναχωρήσεις: 03, 07, 14/10 & 04, 11, 25/11

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5* | 5ημ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΑΠΟ 1.090 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

#P2

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 5* | 7ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οκτ
Δες την εκδρομή

Αναχωρήσεις: 26/10

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 5* | 7ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ 1.870 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

#P2

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5* | 5ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οκτ
Δες την εκδρομή

Αναχωρήσεις: 24, 25/10 ΜΕ AEGEAN

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5* | 5ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ 1.130 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

#P2

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 8ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οκτ
Δες την εκδρομή

Αναχωρήσεις: 26/10

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 8ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ 1.685 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

#P7

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 5* | 8ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Οκτ · Νοε
Δες την εκδρομή

Αναχωρήσεις: 07, 23, 28/10 & 11, 20, 27/11

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 5* | 8ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΑΠΟ 1.790 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

#P2

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 8ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οκτ
Δες την εκδρομή

Αναχωρήσεις: 26/10

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 8ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ 1.745 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

#P13

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οκτ
Δες την εκδρομή

Αναχωρήσεις: 27/10

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ 999 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

#P7

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5* | 5ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οκτ
Δες την εκδρομή

Αναχωρήσεις: 27/10 ΜΕ EGYPT AIR

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5* | 5ημ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ 1.180 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

#P2

Μείνε ένα βήμα μπροστά

Νέες εκδρομές & προσφορές, πρώτος στο inbox σου.